Un dissabte quasi primaveral i que vam visitar una finca situada a la vora del poble de Masroig, al Priorat, i que molt amablement tant el seu propietari el Jesús com l’Olga ens varen ensenyar.

Un paisatge envoltat d’una gran riquesa tant pel tipus de terreny de colors vermells i d’altres més marronosos amb els ceps ja vermats pel temps de tardor,  com pels colors de la muntanya del Montsant propera i al fons del soroll de l’aigua del riu Siurana.

El dinar a la vora del foc, d’un mas ben cuidat i amb una sala repleta de llibres i novel·les d’un propietari a qui dedica molt temps de lectura en aquella sala.

El dinar una cassoleta de trós,… la recepta, una sopa escaldada de fesols. El tupí havia bullit a la vora del foc amb els fesols quasi un hora. Al bol la ceba trossejada crua petita (brunoise), el suc dels fesols, els fesols cuits, i una arengada esmicolada, i trossos de llesques de pa. Moniatos fregits i patates amb una hamburguesa de carn de vedella pels més petits i de postres el Jesús havia cuinat codonyat amb poma i canyella que va servir a plat amb una llesca de formatge de cabra.

Tot maridat amb un vi DO Montsant del propi celler del Mas de l’Abundància, el FLUMVNIS, cabernet sauvignon, garnatxa i samsó, tot un plaer.

A la tarda excursió a la vora del riu Siurana,  còdols de Riu, teules,… tot un collage per després a casa muntar la nostra pròpia creació culinària o pictòrica!…

Un dia excel·lent, que us convido també a provar amb família!… 😉