A peus de les muntanyes de Montserrat amb una magnífica panoràmica, vam visitar aquesta Finca celler del Penedès de la població de la Beguda Alta (una petita població entre Martorell i Piera) amb la guia del Rubèn Parera, el fill d’aquesta finca, enòleg, enginyer agrícola, i un excel•lent comunicador, amb una cultura del vi i passió, que escoltar-lo va ser com un master class universitari .
Després de trepitjar el terreny per bancals plens d’herbes fruit de la cultura d’una agricultura basada en la biodinàmica, i que per explicar-vos una mica aquesta filosofia te en compte l’energia del Cosmos, el respecte per a l’entorn i la cura per mantenir la terra com un organisme viu, sense agressions externes que perjudiquin la seva estructura, pare i fill, ens van aportar coneixements sobre el perquè no es seguen aquests herbams i el perquè segons la varietat de raïm, el cep està més ben polit o no…
El dinar tot una taula exquisida de productes de la terra, formatge de cabra, varietats Uf d’Albà, l’Ot, el Plà… secallona i botifarres, escalivada feta per la mare, oli de cal Parera, i unes cireres prime giant, que van ser el colpir d’un dinar excepcional. Tot maridat amb els vins del Celler, i com la curiositat és un factor propi, vaig preguntar al Rubèn el significat d’una de les etiquetes de l’ampolla de vi, concretament del Faust. L’explicació va ser que el grafit corresponia al seu besavi, nascut a finals del s. XIX, home de faccions dures pròpies de l’època de guerres.
Acabant ‘l’àpat amb les cireres de postres, vam sortir de la masia cap al terrat, a contemplar les bombones a sol i serena, un vi dolç de color daurat intens i d’un gust dolç exquisit.
Finalitzant aquesta “exquisida” jornada, vaig preguntar al Rubèn ” et venen famílies amb nens també?” … doncs la veritat, moltes no… serà que tempsenfamilia hauria de preparar alguna cosa per fer amb  famílies amb nens no us sembla?