Una tarda de vacances de Nadal,  en el que la cuina torna a ser la nostra aliada per passar una entretinguda tarda amb els més petits de la casa… només us fa falta ganes de passar-ho bé, una mica de paciència i  els resultats valen la pena!

Ingredients:

300 gr de sucre

50 ml de mel

100 ml d’aigua

200 gr mantega o margarina

1 culleradeta de pell de taronja ratllada

1-2 cullerades de canyella en pols

1 cullerada rassa de gengibre

1 culleradeta de cardamom triturat

2 culleradetes de bicarbonat

1 kg. aproximat de farina

2 ous

Instruccions:

Primer bullirem el sucre, la mel i l’aigua. Mentrestant totes les espècies i la mantega la posarem en un bol. Posarem el líquid bullint amb la mantega i ho barrejarem tot .  Barrejarem el bicarbonat la farina i ho barrejarem tot junt. Si fa falta afegirem més farina, té que quedar suau i llis. Deixarem que reposi a la nevera tota la nit.

Aquesta és la massa. I amb les plantilles farem la forma de la casa. Courà a 200º uns 10-12 minuts.

Per les juntes hem de fer un caramel líquid que anirem amb cura amb els nens de no cremar-nos.

Per la Glassa que decorarem la casa:

* 2 clares d’ou
* Unes gotes de suc de llimona
* Un pessic de sal
* 200 g de sucre en pols

Barrejar-ho tot i deixar reposar una estona a la nevera.

 

Que tingueu una feliç nit de Reis! i que els vostres somnis es facin realitat!… 😉